Libamájpástétom Pálma módra

 

Egy átlagos étkezés is elegáns lakomává emelhető egy különleges étvágygerjesztő segítségével, a Pálma Étterem magyaros libamájpástétom sült hagymachips-szel, pepperoni paprikával elnevezésű étke különösen alkalmas arra, hogy ezzel a finomsággal tarkítsuk ételsorunkat, ínycsiklandozó falatokat csempésszünk a menünkbe. 

Az előételt nem véletlenül nevezik étvágygerjesztőnek. Arra való, hogy tompítsa a maró éhséget, az étvágyat azonban tovább hatványozza. Nem szabad tehát, hogy tömjön, laktasson vagy eltelítsen, ugyanakkor finomnak, ízesnek kell lennie. Az előételnek idomulnia kell a választott ételsorhoz, létjogosultsága pedig az egészség szempontjából is indokolt, előhangolja gyomrunkat a főfogásnak.

 

Magyaros libamájpástétom sült hagymachips-szel, pepperoni paprikával - így tálalják a Pálma Étteremben.

 

a magyar hungarikum borzos hagymachips csípős pepperoni

 

Vegyük sorra az alapanyagokat:

Magyarország egyik legízletesebb, legtradicionálisabb gasztronómiai terméke, a libamáj világhírnévre tett szert, az alábbi részletek mind mind ezt bizonyítják:

… Franciaországban fogyasztott libamáj kétharmada Magyarországról származik…,

… Magyarország a világ elsőszámú libatenyésztője…,

… André Daguin, Michelin-csillagos séf szerint "nincs jobb dolog a libamájnál"…,

…1800 tonnás éves eredménnyel Magyarország a világtermelés 80%-át adja a hízott libamájnak…

 

Magyaros libamájpástétom sült hagymachips-szel, pepperoni paprikával

 

A szeletelt, sózott, lisztbe forgatott, s forró olajban kisütött hagymachips színesíti, izgalmassá teszi a libamájpástétomot, s nem utolsó sorban dekorálja is azt.

A paprikának nevezett növények megjelenésükben alig térnek el, viszont a termésük színében, alakjában, méretében és az erősségük terén nagyon változatos. Nem minden a méret! Pepperoni paprikának (olasz fűszerpaprika) van édes és csípős, illetve piros és zöld változata. Színbeli különbség a szedés időpontjától függ. Az ecetben vagy olajban eltett paprikát savanyúságként tálalják, vagy ételeket fűszereznek vele.

 

S ha már fűszerek, milyen zöldnövények passzolnak egy jóízű pástétomhoz:

 

Babérlevél Gyömbér Majoranna
Szerecsendió-virág Oregánó Rozmaring
Bazsalikom Zsálya Fehér bors

 

A zöldfűszerek igen jó hatásúak az emésztésre, az anyagcserére, magas vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt emelik a főzelékek tápértékét. Íz- és színhatásukkal elindítják az emésztőnedvek kiválasztását, étvágygerjesztők, fokozzák az étkezés élvezetét. A zöldfűszerek a korszerű, egészséges táplálkozás fontos részét képezik. Fogyasszák egészséggel!

 

 

A Pálma Étterem étvágygerjesztői:

 

Saláták, előételek
Házi padlizsánkrém lilahagymával, paradicsommal, pitával 1090.-
Pálma klubszendvics (csirkemell, bacon, saláták, hasábburgonya) 1490.-
Fűszeres csirkeszárnyak chiliszósszal 1490.-
Rántott halfilé burgonya chips-szel, friss salátával, ezer sziget öntettel 1490.-
Cézár saláta sült jércemelldarabokkal 1590.-
Joghurtos tonhalsaláta (Paradicsom, uborka, olívabogyó, tonhal, tojás, friss saláta) 1590.-
Török csirkesaláta (paradicsom, uborka, paprika, sült padlizsán, főtt tojás, csirkemell, török fűszeres kefíröntet)

1690.-

Grillezett házi gomolya wokban sült zöldségekkel 1690.-
Parmezános csirkefalatok joghurtos friss salátával 1850.-
Cézár saláta sült lazacfalatokkal 1990.-
Magyaros libamájpástétom sült hagymachips-szel, pepperoni paprikával

2090.-

Tatárbeefsteak lilahagymával (150g) 2190.-

 

-eSBé-

(2012-03-05)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics