Kavargatva lazítsunk a kimerítő napokon

Teázni jó dolog. Pláne akkor, amikor egy álmos reggelen az ágyból kikószálódva lefőzünk egy adagot, majd pizsamában, bögrével a kezünkben próbálunk magunkhoz térni, miközben az ablakon kinézve csodáljuk meg a hideg tél után lassan éledező tavaszi természetet. Míg régen csak a hagyományosnak számító citromos tea volt kapható, addig mára egy bevásárlóközpont kínálatában számtalan fajta megtalálható: gyümölcsös, fehér, fekete, zöld, zsírégető, immunerősítő, méregtelenítő stb. – annyira nem is egyszerű eldönteni, melyiket válasszuk. Ezek finomak, de megszokottak, éppen emiatt ajánljuk a Kashmir Indiai Étterem teáit. Ízviláguk rendhagyó, ráadásul olyan környezetben fogyaszthatjuk el, ami elősegíti a maximális kikapcsolódást.

 

Sokszor főzök teát, mert ismeretségi körömben van olyan jó barát, aki gyakran felszalad egy csésze forró finomságra. Olyankor igyekszek valamilyen különleges ízzel meglepni őt. Nem nehéz feladat ez, mert mindig tartok itthon menta, csipkebogyó, valamint mindenféle gyümölcsös teákat, ezek közül pedig bármelyikkel garantált a siker nála. Most viszont mégis arra bíztatok mindenkit, hogy barátaival a Kashmir Indiai Étterembe üljön be, ahol megkóstolhatják a nemzetre jellemző fajtákat.

 

Meleg tea mellett elmélyülten lehet beszélgetni az élet nagy kérdéseiről. Saját tapasztalatból írom, hogy működik; a napokban próbáltam ki. Rendeléskor a széles választék miatt az egyik felszolgáló segítségét kértem, aki a vadcseresznyét ajánlotta. Pár perc múlva már előttem volt az indiai motívumokkal díszített színes teatároló. Először csak nézegettem a szép porcelánt, majd szétválasztottam az alkatrészeket: a felső részében volt a forró víz, az alsóban a filter. Utóbbira landolt az előző, és kedvem szerint ízesítettem a hozzáadott citrommal, illetve mézzel. Ezt követte a lassú kavarás, majd az óvatos kortyolás. Leírni nem igazán lehet azt a különleges ízt, amit éreztem, de annyi biztos, hogy összehasonlíthatatlan az üzletekben kaphatókhoz képest. A porcelánnak sokáig melegen tartó funkciója van, ezzel pedig hosszas eszmecserére nyílik lehetőség.

 

Kashmír Debrecen tea kashmír Debrecen, tea

 

Talán ez az egyik legkülönlegesebb forró ital, leginkább azok számára, akik értékelni tudják. Kapkodó és rohanó világban élünk, ezért sokan palackozott műteákat vásárolnak, melyek teafüvet csak az újságokból láthattak. De nem úgy, mint az Indiából származóak, hiszen a rizsek országa ma a világ egyik legnagyobb teatermesztője. A Himalája lejtőitől, a Brahmaputra folyó völgyén át, a Bengáli-öbölig terjed teatermelő területe. Évi teatermelése mintegy 900 ezer tonna.

Kellemes hangulatú beszélgetéshez jó, ha van egy lelki társ, aki mosolyt csal az arcunkra, energiát ad a mélypontok túléléséhez, miközben velünk szemben ülve bánatunkat vagy éppen örömünket meghallgatva, bölcs gondolatait megosztva lassan kavargatja teáját. Kóstolják meg Önök is a Kashmir Indiai Étterem gőzölgő „nyugtatóit”, és hagyják, hogy átjárja testüket-lelküket, megszabadulva ezzel  a napi stressz okozta feszültségtől.

 

Nemzeti teák
  0,4l
Chai / indiai Maszala tea 500.-
Japan Bancha Zöld tea 400.-
Csipkebogyó 400.-
Arabian Magic Fahéjas-szilva 400.-
DreamCatcher Fekete Vanília 400.-
Kashmíri Gyömölcs 400.-
Nana Menta 450.-
Jázmin 450.-
Angels Kiss Vadcseresznye 450.-
Paradiso Almás Rétes 500.-
Love Affair (Mangó – Maracuja) 550.-

 

(2013-03-13)

-Nitta-


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics