Jelbeszéd a pincérrel

Egy finom kézmozdulat, szemmel szugerálás, a legextrémebb helyzetekben rakétás jelzőpisztoly vagy az evőeszközök speciális elhelyezése, mind-mind  azt a célt szolgálja, hogy a pincérekkel szavak nélkül is megértsük egymást. Egy üzleti reggelinél vagy egy  kellemes családi vacsora alkalmával elég pár alapszabályt betartanunk, hogy zavartalanul és zökkenőmentesen élvezhessük az étkezést. Drabik Lászlót, a Garda Pizzéria & Étterem tulajdonosát arra kértük, segítsen nekünk eligazodni az evőeszközök világába.

Az első tanács, amit László megoszt velünk, hogy evőeszközt csak a nyele felső kétharmadában szabad megfogni.  Ha evés közben félretesszük, mert egy kis szünetet tartunk vagy iszunk egy kortyot, akkor ne tegyük az asztalra, hanem próbáljuk meg úgy a tányérra helyezni hogy ne merüljön bele túlságosan az ételbe, de ne is csússzon le a tányérról.


Ha késsel és villával eszünk, és jobbkezesek vagyunk, lazán a bal kezünkben tartsuk a villát. Mindenképpen érvényes a szabály, hogy inkább kevesebbet vegyünk a villánkra, nehogy az étel leessen róla. László szerint még a legóvatosabb vendégekkel is előfordulhat, hogy az evőeszköz nagy csörömpöléssel a földre esik. Ebben az esetben ne kezdjük el keresgélni, inkább kérjük a pincér segítségét. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket párhuzamosan tegyük le a tányérra. A nyelük 5 óra irányába, a villa fogai felfelé mutassanak, így a pincér tudni fogja, hogy elviheti a tányért.


A szabályok ne riasszanak el senkit, mert a Garda nem az a hely, ahol minden mozdulatot meg kell gondolni. A családias hangulatú étteremben, a pincérektől a szakács végzettségű tulajdonosig, mindenkinek szívügye, hogy a vendégek otthon érezzék magukat.


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics