HOL DOHÁNYOZZAK? A DEBRECENI ÉTTERMEK ÜZLETVEZETŐI MEGMONDJÁK 3. RÉSZ

„Az ÁNTSZ ellenőrei 7173 helyre jutottak el ezen időszakban, 432 egységnél tapasztaltak problémát, 246 esetben kellett hatósági intézkedést is tenniük. Ezek szankciót nem, de kötelezést tartalmaztak, ami azt is jelenti, hogy ezekben az egységekben utóellenőrzésre is sor kerül.” www.antsz.hu

Hogy mit jelent ez? Január 1-jétől 432 egységnél különböző hiányosságokat tapasztaltak, pl. nem volt dohányzást tiltó jelzés, vagy nem volt kijelölve felelős személy a dohányzás betartására. 246 esetben, az ellenőrzött fél azt mondta, amíg a türelmi időszak tart, addig nem tartja be a jogszabályt. Ezeken a helyeken az ÁNTSZ munkatársai újra ellenőríznek április 1-jétől. 

 

A Régi Vigadó üzletvezetője Pénzes Imre az alábbiak szerint reagált:

2011. december 16-án nyitott újra az étterem, már akkor nem dohányzó volt a helyiség. A vendégek részéről nem volt ellenérzés. Természetesen zártkörű rendezvények esetén sem teszünk kivételt, a főnökség sem dohányzik. A cigarettázók számára bizonyára nem egyszerű, így télen némi kényelmetlenséggel is jár, de meg lehet, és kell szokni. Az előtértben elhelyeztünk egy melegítőt, szélfogót, viszonylag kulturált körülmények között lehet dohányozni, öt méterre a bejárattól.

 

Csongvai István a Pálma Étterem tulajdonosa a következőket mondta:

2012. január 1-jétől nincs már az étterem asztalain hamutartó. Számos dohányzó vendég is üdvözli a jogszabályt, tudják, hogy zárt térben nem lehet cigarettázni, így étkezés után kültéren dohányoznak. Ki hitte volna, hogy külföldön elfogadják a dohányosok kiűzését a pub-okból? Ha ott ment, itt is fog.

Ez a törvény...

 

 

Az egészségügyi államtitkárság által a nemdohányzók védelmében indított kampány, következő fázisába lépett. A „Ne szívj tovább!” új reklámfilm arca Kemény Dénes lett. A 2012. február 16-i sajtótájékoztatón, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya rámutatott arra, hogy a mindennapok emberének fontos a passzív dohányzás megszüntetése. A Kemény Dénes azt javasolja, hogy a jövőben társadalombiztosítási járulék ne csak a fizetés nagyságához viszonyuljon, hanem az adott ember életmódja szerint is differenciáljon.

(2012-02-20)


BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics