Féláras eszem-iszom a Paripában

 

2012. február 23. - Torkos Csütörtök

Az élelmes vendégek már hetekkel ezelőtt lefoglalták kedvenc asztalukat a Paripa Csárdában. Aki pedig még nem kóstolta a Paripa hagyományos magyar ízekre alapuló, kemencében főtt, sült ételeit, hal és vad ínyencségeit 12.00 és 22.00 órától még van szabad asztal, foglalhat, ha elég gyors. 

 

A Magyar Turizmus Zrt. által, 2006-tól újjélesztett régi hagyomány évről évre nagy népszerűsének örvend. A csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel-ital fogyasztás számlavégösszegéből 50% kedvezményt biztosítanak, az éhesszájú vendég a teljes ’a la carte’ étlap kínálatából választhat kedve szerint.

Kedves Olvasóink, a Paripa Csárda étlapja bőséges és választékos, tessék alaposan átböngészni, és tárcsázni a 06-52-534-801-es számot sebtiben.

 

 

Torkos Csütörtök a farsang különleges napjainak egyike. A húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük.  A közelgő nagyböjt előtti napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket (pl. fánk), valamint megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni. Egyes források szerint e nap tartásának az oka a gazdaságosság, a farsangi maradékok elfogyasztása. Erre utal ez az ismert farsangi mondás is: "Inkább a has fakaggyon, mintsem az étel megmaraggyon".

Így vagy úgy, én olyan ételeket próbálok ki, melyeket még nem ettem eddig. Önök?

 

Ropogós bajorcsülök

 

Kakastaréj, here, zúzapörkölt galuskával

Kemencés finomságok

 

Nagymama palacsinta

 

 

 tanács torkoskodóknak:

◊ Az asztalfoglalás időpontja előtt legalább 10 perccel érkezzünk.

◊ Ezen a nem mindennapi csütörtökön, legyünk türelmesek és kompromisszumkészek, a Csárda személyzete igyekszik, hogy Önök kellemesen érezzék magukat.

◊ Élvezettel fogyasszuk el az ételt, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után egyenlítsük ki számlánkat, adjuk át az asztalt másoknak.

 

(2012-02-17)


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics