Debreceni séfek a Gastro Trade Expo - n

Le vagyunk maradva Budapesthez képest? Igen. Tehetünk ellene? Igen. Dióhéjban így fogalmaznánk meg, miért tartottuk fontosnak, hogy debreceni szakácsaink részt vegyenek a budapesti Gastro Trade Expo-n, ahol olyan előadásokon vehettek részt,mint: Belsőségek korszerűen - A divatos nyúl - Tojás-variációk - Szifontechnológia többféle textúrában - Tányérdesszertek - Vákuum alatti főzés - A sous-vide technológiáról Georges Pralus-tól. A június elején megrendezett Gastro Trade Expo a színvonalas szakmai előadásokon és  bemutatókon túl lehetőséget nyújtott arra, hogy szakácsaink kötetlen beszélgetést folytassanak azokkal a szakemberekkel, akiket legtöbbször csak újságban, könyvek lapjain vagy televízióban láthatnak.
 

A professzionális konyha világát nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megismerhettük. Külföldi oktatóséfek, olasz pizzamester és a hazai szakma legjobbjai mutatták be azokat az új technológiákat és trükköket, amiket a világ leghíresebb szakácsai is alkalmaznak. A debreceni séfek: Elek Richárd (Barabás Étterem) és Pál Sándor (No.1. Bisztró)

Pál Sándor (Fandango Étterem volt szakácsa), aki az új munkahelyének megnyitásáig pihenni, feltöltődni igyekszik, örömmel vett részt az utazáson:


„Fontosnak tartom, hogy aki szereti a szakmáját, az minél több ilyen rendezvényre el tudjon jutni. Nekem, mint fiatal szakmaszeretőnek hatalmas élmény volt, mert itt megismerkedhettem a legújabb technológiával, a legkorszerűbb gépekkel, illetve eszközökkel.  A kiállítás során megismerhettem a JOSPER faszenes sütő működésének számos előnyét, megkóstoltam a sütőbe készült tapas különlegességeket (sültpaprikás pirítós, sült csirkeszárnyak, omlós bélszínfalatok) . Majd ezután Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje tartott bemutatót, amelyben a nyúlból készíthető ételek sokoldalúságát mutatta be.  A séf úrral személyesen tudtunk egy pár szót váltani a bemutató végén, amit talán a nap „csúcspontjának” említenék. A kiállításon sok más terméket illetve szolgáltatás is meg lehetet tekinteni, a szakács munkaruhától a lakberendezési kiállítóig.
A nap során voltunk még a Culinaris egyik üzletében, ahol szinte minden kapható, amit egy szakács, illetve egy gasztronómiában jártas ember kívánhat, és el tud képzelni. Sajnos nap közben az is tudatosodott bennem, hogy mi, debreceniek mennyire le vagyunk maradva már Budapesthez képest is, és mekkora hátránnyal indulunk egy versenyen, mert sajnos nekünk ezek a hátterek nem állnak rendelkezésünkre a városban.
Remélem, hogy a későbbiekben is lesz alkalmam, ilyen jellegű „tanulmányi útra” elmennem, és általa még többet látni a gasztronómia és vendéglátás csodás világából.
Ezúton is szeretném megköszönni, a debreceniettermek.hu-nak, hogy általuk  részt vehettem ezen a rendezvényen.”

 

Jobb alsó képen:Georges Pralus francia séf, aki a forradalmi sous-vide eljárás egyik kifejlesztője, az Alain Ducasse Intézet képviseletében látogatott el a rendezvényre.

 

 


kapcsolódó cikkek

BEJELENTKEZÉS

E-mail cím
Jelszó
  Emlékezz rám!
Házhozszállító éttermek:
© 2011 debreceniettermek.hu
Real Time Analytics